Baby

Voor wie?

De baby is geboren! Wat een vreugde!
En wat een avontuur voor zowel de baby als de mama.

Daarom is het voor de pasgeborene zo heilzaam om een standaard cranio-sacraal sessie te ontvangen, die preventief werkt tegen krampjes, reflux en ontroostbaar huilen.

Je wilt toch niet dat jouw allerliefste een huilbaby wordt?

En voor mama is het ook belangrijk de nodige aandacht te geven aan jezelf via postnatale begeleiding, zeker als je door de hormonale veranderingen een tikkeltje de babyblues voelt. Maar ook problemen bij borstvoeding, zuigproblemen, baby’s hoofdje dat schuin ligt, een voorkeurshouding heeft of als jouw baby slaapproblemen heeft, dan is een cranio-sacraal sessie heilzaam. Na 2 à 4 sessies zijn de klachten meestal verdwenen.

Heel zachte en tedere behandeling

Een baby is volledig bewust bij geboorte. Het is zelfs zo dat net na de conceptie een mens al uniek is in zijn vorm en structuur (Anatomist en embryoloog Erich Blechschmidt, 1977).
Als we stress, trauma of een shock ervaren, in om het even welk stadium van het leven, maar zeker tijdens de prenatale periode, kan dat enorme gevolgen hebben voor onze gezondheid tijdens ons verdere leven. (Time Magazine in 1999).
We moeten 9 maanden na de conceptie geboren worden en in onze westerse samenleving hebben wij door de jaren heen gestreefd om risico’s tijdens de geboorte bij zowel moeder als kind te vermijden. Dit heeft natuurlijk een levensreddende functie, maar kan soms trauma en shock veroorzaken bij kind en moeder.
Ingeleide geboortes, vacuümextracties of keizersnedes zijn soms noodzakelijk om grotere risico’s te vermijden, maar kunnen ook zorgen voor trauma in het weefsel, de zenuwbanen, kortom in het volledige lichaampje van de baby. Symptomen als reflux, darmkrampjes, voorkeurshouding kunnen o.a. daardoor ontstaan.

In mijn werk als cranio-sacraal therapeut behandel ik de baby via een heel zachte, niet invasieve (zonder instrumenten), noch manipulatieve manier. Door het ’luisteren’ met de handen gaan het weefsel en de botten zichzelf herpositioneren met als gevolg dat het centraal zenuwstelsel van het baby’tje volledige ruimte krijgt om verder te groeien en zich aan te passen aan de nieuwe omgeving waarin het is geboren. Meestal zijn de problemen waar hierboven over gesproken wordt in 2 tot 3 sessies volledig genezen / verdwenen.

Als de mama bovendien regelmatig voor een sessie komt tijdens haar volledige zwangerschap, wordt de mogelijkheid gecreëerd om diep te ontspannen en een intens contact te maken met de baby. Zo vergroot de kans op een stressloze bevalling waar de mama volledig in haar kracht en in alle natuurlijkheid haar baby ter wereld kan brengen. Dat zal mede gebeuren door de aard van de behandeling en het werken rond de spieren, gewrichten en het fascia van het volledige bekkenbodemgebied. Tijdens deze sessies zal ik de mama ook voorbereiden hoe ze kan omgaan met eventuele angsten en stress rond de geboorte via SER en familieopstellingen.

Symptomen

Huilbaby’s | Krampen | Onrustige baby’s Reflux | Slaapstoornissen | Voorkeurshouding | Zuigproblemen

Hoe?

CRANIO-SACRAAL

  • Gesprek met ouder
  • Contact maken met baby
  • Cranio-sacraal sessie
  • De duur is maximaal 45 minuten

Om goed te functioneren maakt deze website gebruikt van cookies